Passie

“Be the change you want to see in the world” is een veel genoemde uitspraak van Mahatma Ghandi en op mijn lijf geschreven. Ik ben geschoold bedrijfskundige, registercontroller en deed een programma op het gebied van Corporate Social Responsibility. In diverse grote en kleine bedrijven mocht ik strategische besluitvormingsprocessen van dichtbij meemaken of daaraan deelnemen. Ondanks de ambities die veel bedrijven hebben om te verduurzamen of te streven naar een circulair business model, lukt het vaak maar moeizaam om stappen te zetten en de transitie van “oud” naar “nieuw” vorm te geven. Te vaak overheersen financiële waarden in de besluitvorming en verliest daarmee een goed initiatief om de innovatie vorm te geven de strijd.

Naar mijn stellige overtuiging is er enkel een andere manier van kijken noodzakelijk. Hierin moet een organisatie meegenomen worden. Hierin moeten de blokkades weggenomen worden. Om daar inzicht in te krijgen heb ik in deze richting mijn promotieonderzoek aan Nyenrode voor opgestart. Ik wil meer weten over de besluitvormingsprocessen van bedrijven die de transitie willen vormgeven naar een duurzaam product of business model. Welke blokkades moeten zij hiervoor wegnemen?

In de praktijk werk ik altijd vanuit passie, geef ruimte aan mensen, stuur vanuit een lange termijn visie en geloof in transparante communicatie en integriteit. De afgelopen jaren in diverse managementfuncties bij Eneco en nu vanuit mijn eigen bedrijf, maar altijd vanuit een netwerk van professionals om mij heen. Want ik geloof sterk in het zuidafrikaanse gezegde, wat Jeroen de Haas  (CEO van Eneco) altijd vertelde “if you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together”.

Ik zou graag bedrijven helpen om deze transitie vorm te geven, gezamenlijk deze reis te nemen. Voor mijn achtergrond en ervaring verwijs ik naar mijn LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/diane-zandee-8b34372/

Passie